Buraki, filo, wędzone tofu, mozzarella

pf_1481994073

Wiecie co… mam teraz straszny problem … co mogę zjeść …. kanapki są fe, jajecznica też fe, parówki … nie wspomnę …  otwieram lodówkę … sporo dziwności które czekają na moją wenę kulinarną. Aby nie było fe to dziś będzie To Fu… no i buraki … Beatka ma przyjść a to jej ulubiony składnik …. co ja tam jeszcze mam….

Do smaku weźcie … buraki gotowane (1 sztuka starta), 1 opakowanie mozzarelli mini, pół opakowania wędzonego tofu, ciasto filo – 6 plastrów, karambola i przyprawa czosnek staropolski ….

Ciasto filo rozłóż na wilgotnym ręczniku kuchennym, pędzlem przesmaruj mieszaniną stopionego masła i mleka, posyp czosnkiem staropolskim, złóż na pół i wyłóż wcześniej wysmarowaną oliwą miseczkę …. 6 miseczek potraktuj w ten sposób …potem pokrój tofu, wymieszaj z burakami i mozzarellą … nałóż do miseczek … na wierzch daj plasterek karamboli ….

Piecz około 12 minut (aby brzegi ciasta się nie spaliły)  w 180 st. C…

Wyszło pysznie i niebanalnie … uważajcie przy wyciąganiu z miseczki aby nie pokruszyć ciasta ….

 

 

 

Jedna myśl nt. „Buraki, filo, wędzone tofu, mozzarella”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *